Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Και η Αυστραλία παίρνει μέτρα για την μετανάστευση

H κυβέρνηση της Αυστραλίας αποφάσισε να μειώσει τον αριθμό των ειδικευμένων μεταναστών που δέχεται η χώρα σε μια προσπάθεια προστασίας της απασχόλησης των Αυστραλών εργαζομένων.
Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση το πρόγραμμα μόνιμης εξειδικευμένης απασχόλησης θα μειωθεί κατά 18.000 θέσεις κατά τους επόμενους τρεις μήνες αποκλείοντας τη μετανάστευση ξένων οικοδόμων, υδραυλικών, μαραγκών ή ηλεκτρολόγων στο άμεσο μέλλον.
Ο υπουργός Μετανάστευσης κ. Κρις Έβανς δήλωσε ότι οι θέσεις των εξειδικευμένων μεταναστών θα μειωθούν κατά 14%, από 133.500 που ήταν κατά το 2008-09 σε 115.000.Η κυβέρνηση δέχεται πίεση να δράσει εναντίον της ανεργίας, καθώς στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα έδειχναν ότι το ποσοστό ανεργίας έχει φτάσει στο 5.2%, το υψηλότερο ποσοστό κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Παράλληλα θα περιοριστούν οι ειδικότητες που είναι ανοιχτές για τους μετανάστες - κυρίως ειδικότητες του κατασκευαστικού τομέα. Όπως δήλωσε ο κ. Έβανς, "δεν θέλουμε να έρχονται άνθρωποι που συναγωνίζονται με τους Αυστραλούς για ένα περιορισμένο αριθμό θέσεων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου