Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΦΡΟΥΡΟΥΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!!!


Έβαλαν τους Τούρκους
να φυλάνε το Αιγαίο!
Πριν από μερικά χρόνια θα γινόταν αντιληπτό μόνο ως κακόγουστο αστείο ή το πολύ, ως θεωρία συνομωσίας νοσηρών εγκεφάλων, που πάντα βλέπουν δάκτυλους σκοτεινών «ανθελληνικών» κέντρων…

Όμως φαίνεται ότι ήγγικεν η ώρα να το ακούσουμε και ως σοβαρή πρόταση και μάλιστα από επίσημα χείλη...

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα φρουρούν τα… ελληνικά σύνορα!

Ναι, καλά διαβάσατε.

Ας δούμε λοιπόν ένα ακόμη από τα παράδοξα που μας επιφυλάσσει η εποχή της παγκοσμιοποίησης.

Ποιοι θα είναι...
οι φύλακες του Αιγαίου

Το «SeaBOSS» είναι ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων της ΕΕ.
Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό σύστημα αποτελούμενο από αισθητήρες, μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) και δορυφορικές εφαρμογές, τα οποία θα δίνουν real time εικόνα για το τι συμβαίνει στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.
Για να το πούμε απλά, όταν το σύστημα λειτουργήσει δεν θα μπορεί να κινηθεί ούτε βάρκα χωρίς να γίνει αντιληπτή από τους διαχειριστές του δικτύου.
Τον συντονισμό του έργου έχει αναλάβει η ελληνική κρατική εταιρεία ΕΑΒ (Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία) και την υλοποίησή του μία πολυεθνική κοινοπραξία από εταιρείες 15 διαφορετικών χωρών.

Ως εδώ θα ήταν όλα καλά, αν στον κατάλογο των εταιρειών δεν φιγουράριζε η τουρκική κρατική αμυντική βιομηχανία Aselsan, καθώς και η ισραηλινή Israel Aerospace Industries.
Και οι δύο εταιρείες είναι ειδικευμένες στην κατασκευή και συντήρηση συστημάτων συλλογής πληροφοριών, που χρησιμοποιούνται στην κατασκοπεία από μυστικές υπηρεσίες πολλών χωρών.

Αν τελικά το πρόγραμμα υλοποιηθεί από αυτή την κοινοπραξία, αυτές οι εταιρείες θα συμμετέχουν και στον έλεγχο των θαλάσσιων συνόρων της ΕΕ, που όμως είναι και τα ελληνικά σύνορα.

Μία ελληνική κρατική εταιρεία, λοιπόν, η σημαντικότερη αμυντική βιομηχανία της χώρας μας -η ΕΑΒ- όπως φαίνεται από το παρακάτω έγγραφο, ζητά από το Λιμενικό Σώμα να διαθέσει δύο αξιωματικούς για να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση του προγράμματος.
Το Λιμενικό Σώμα απαντά ότι βρίσκει την πρόταση εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και δηλώνει ότι διαθέτει τους αξιωματικούς που ζητήθηκαν.



Τι είναι η Aselsan;

Πρόκειται για κρατική τουρκική εταιρεία, της οποίας κύριος μέτοχος είναι ο Τουρκικός Στρατός σε ποσοστό 80%.
Η εταιρεία, όπως φαίνεται και από την ιστοσελίδα της, είναι ειδικευμένη στην κατασκευή επικοινωνιακών συστημάτων, σε συστήματα ασφαλείας επικοινωνιών, ραντάρ, δορυφορικά συστήματα πληροφοριών, μικροηλεκτρονικά και άλλα οπλικά συστήματα εν γένει.

Βάζουν τους λύκους
να φυλάνε τα πρόβατα

Το ζήτημα που προκύπτει, ωστόσο, είναι μέγα και δεν αφορά μόνο την ελληνική άμυνα και ασφάλεια αλλά και την ευρύτερη εφαρμογή των πολιτικών ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

-Δεδομένου ότι το πρόγραμμα SeaBOSS προορίζεται να ελέγχει τα θαλάσσια σύνορα της ΕΕ, ώστε να αντιμετωπιστεί κυρίως η λαθρομετανάστευση και οι μεταφορές παράνομων φορτίων και ναρκωτικών.

- Δεδομένου ότι ο Τουρκικός Στρατός, που είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας, έχει εμμέσως εμπλακεί και σε υποθέσεις ναρκωτικών, αλλά και θεωρείται άμεσα εμπλεκόμενος στα δίκτυα λαθρομετανάστευσης και παράνομης μεταφοράς ανθρώπων από την Ασία και την Αφρική προς την Ευρώπη, καθώς και σε δίκτυα οργανωμένου εγκλήματος.

Εύλογα προκύπτει το ερώτημα:
Βάζουμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα;

Πρέπει να σημειωθεί ότι, εκτός από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, στην υπόθεση εμπλέκεται το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Τελικά, οι πληροφορίες λένε ότι κάποιοι στο Λιμενικό κατάλαβαν την… «πατάτα» και το πρόγραμμα δεν έχει προχωρήσει, τουλάχιστον μέχρι στιγμής…

Οι ίδιες πηγές λένε ότι η υπόθεση έφτασε μέχρι το Μαξίμου, όπου προκάλεσε την οργή ορισμένων συμβούλων του πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου