Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Κρούσματα μηνιγγίτιδας, ηπατίτιδας Β και φυματίωσης
20 Μαρτίου 2009
Πέντε κρούσματα λοιμωδών νοσημάτων καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Αττική, όπως ανακοίνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ. Με μηνιγγίτιδα από βακτηριακή λοίμωξη νοσηλεύεται στο Τζάνειο νοσοκομείο ένα άτομο ηλικίας 70 ετών, ενώ στο οικογενειακό του περιβάλλον δόθηκε χημειοπροφύλαξη.
Το δεύτερο κρούσμα μηνιγγίτιδας εκδηλώθηκε σε 17χρονο αγόρι που φοιτούσε στη Σχολή Μωραΐτη, ωστόσο, όπως προέκυψε, επρόκειτο για ιογενή μηνιγγίτιδα και κατά συνέπεια δε χρειαζόταν να δοθεί χημειοπροφύλαξη στην οικογένειά του.
Ιογενής μηνιγγίτιδα εκδηλώθηκε σε 15χρονο αγόρι. Σύμφωνα με το θεράποντα ιατρό του ΓΝΝΠ «Άγιος Παντελεήμων», όπου νοσηλεύεται το παιδί, πρόκειται για άσηπτη μηνιγγίτιδα.
Επίσης, κρούσμα ηπατίτιδας Β εκδηλώθηκε σε 36χρονο άντρα, τρόφιμο δημόσιου ψυχιατρείου, ο οποίος και νοσηλεύεται στην Παθολογική Κλινική του Ψυχιατρικού Νοσοκομείο Αθηνών. Σύμφωνα με τους θεράποντές ιατρούς, ελέγχονται και άλλα άτομα, με τα οποία ο ασθενής είχε έρθει σε επαφή και θα παρασχεθεί η απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή, όπου χρειαστεί.
Μια 24χρονη νοσηλεύεται με φυματίωση πνευμονικής εντόπισης και της χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή.
Οι γιατροί δεν εμφανίζονται καθησυχαστικοί όσον αφορά στα παραπάνω κρούσματα λοιμωδών νοσημάτων, διότι τ
α τελεταία 15 χρόνια υπάρχει μία αλματώδη αύξηση των λοιμωδών νοσημάτων στην χώρα μας εξ αιτίας της ανεξέλεκτης εισροής μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών απο χώρες με ανύπαρκτες συνθήκες υγειηνής και ιατρικής πρόληψης και προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου