Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Η παράδοση του βασιλιά Καρνάβαλου στην πυρά...

Ποιός θα νοιαστεί τελικά
για τους κατοίκους της
Πάτρας;
Πέρασε και φέτος το Καρναβάλι.
Έκλεισε η αυλαία των εκδηλώσεων στην Πάτρα με την παράδοση του βασιλιά Καρνάβαλου στην πυρά.
40.000 καρναβαλιστές με κέφι, ζωντάνια και χορό έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους με δεκάδες άρματα να παρελαύνουν κατά την τελετή λήξης.
Ο δήμαρχος Πατρών, Ανδρέας Φούρας, έκλεισε τις εορταστικές εκδηλώσεις, δίνοντας το σύνθημα για την έναρξη του επόμενου καρναβαλιού.
Φως, ήχος, ακροβατικά, μουσική αλλά και σάτιρα δημιούργησαν μία μαγική ατμόσφαιρα μεταξύ παραμυθιού και πραγματικότητας.
Γιά ακόμα μία χρονιά διασκεδάσαμε με το φημισμένο Πατρινό Καρναβάλι, όμως τώρα που έφυγε η βιτρίνα καί άναψαν τα φώτα τι θα κάνουμε;
Γιά ακόμα μία χρονιά έπεσαν οι μάσκες της Αποκριάς αλλά οι μάσκες του πολιτικού κατεστιμένου παραμένουν.
Έφυγαν οι εκδρομείς, έφυγαν οι Καρναβαλιστές αλλά, ποιός θα νοιαστεί τελικά γιά τους κατοίκους της Πάτρας;
Έχει διαμορφωθεί εκεί μιά ανώμαλη κατάσταση, με εξαθλιωμένους και απελπισμένους λαθρομετανάστες, που έχουν ξεριζωθεί από τα σπίτια τους από τα λαμόγια της παγκοσμιοποιημένης πολυπολιτισμικής και πολυφυλετικής νέας τάξης και που τους έχουν πείσει οτι στην παραδεισένια Ευρώπη θα περάσουν διά μέσου Ιταλίας και εκεί θα ζήσουν καλύτερα.
Έτσι η Πάτρα έχει γίνει η στενή θύρα από την οποία οι λαθρομετανάστες προσδοκούν ότι θα περάσουν στον.......παράδεισο της δυτικής Ευρώπης.
Προσπαθούν λοιπόν να κρεμαστούν από νταλίκες να κρυφτούν σε αυτές και να περάσουν με τον τρόπο αυτό στην Ιταλία καί από εκεί να διαχυθούν στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Στην περίπτωση που ο οδηγός αρνηθεί, αρχίζουν οι μάχες, αυτό συνέβει εχθές, ούτως ώστε: Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το λιμάνι της Πάτρας, όταν λαθρομετανάστες συγκρούστηκαν με αστυνομικούς. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ένας Αφγανός λαθρομετανάστης επιχείρησε να ανέβει σε νταλίκα που περνούσε για να επιβιβαστεί σε πλοίο.Η νταλίκα εκείνη την ώρα έκανε ένα ελιγμό με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο Αφγανός. Τότε οι συμπατριώτες του εξαγριώθηκαν και επιτέθηκαν με πέτρες και αντικείμενα εναντίον του οδηγού, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά.
Χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας για να διαλυθεί το πλήθος, ενώ οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.Κατά την διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός ενώ είχαμε ζημιές σε αυτοκίνητα.
Μέσα στον όλο χαμό μπλέχτηκαν και οι "αντιεξουσιαστές" που προσπαθούν, άλλοι να βοηθήσουν τους λαθρομετανάστες και άλλοι να κάνουν το χαβά τους. Έρχονται και τα ΜΑΤ και στη μέση βρίσκονται οι κάτοικοι της περιοχής που βιώνουν μία καθημερινή κόλαση.
Ποιός θα δώσει λύση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου